دستاوردهای سفر رئیس جمهور به استان اردبیل

 

سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری، روز جمعه در قالب سفری یک‌روزه میهمان استان اردبیل بود که این سفر در نهایت دستاوردهای قابل توجهی برای استان به ارمغان آورد.
این سفرها که به گفته رئیس دولت سیزدهم با هدف آشنا شدن با مسائل و مشکلات مردم، مدیران مناطق و به‌ویژه شناخت ظرفیت‌های اقتصادی است، بر ایجاد اشتغال، رونق تولید، تقویت زیرساخت‌ها و رفع مشکلات مردم و به خصوص محرومین تاثیر مهمی دارد.
رئیس جمهور که در همین راستا این‌بار با همراهی ۹ نفر از وزیران و معاونان ریاست جمهوری، اردبیل را به عنوان مقصد هشتمین دور از سفرهای استانی انتخاب کرد، مصوبه‌هایی در زمینه توسعه گردشگری، راه‌آهن، راه، کشاورزی، منطقه آزاد تجاری و امور زیربنایی داشت که به طور قطع زمینه‌ساز توسعه این استان شده و سیمای منطقه را در میان مدت و بلند مدت متحول خواهد کرد.

پیگیری مشکلات مردم و کاستی‌های استان
رئیس جمهوری در مورد دستاوردهای سفر یک‌روزه هیات دولت به استان اردبیل تشریح کرد: در جریان این سفر مشکلات استان بررسی و هیات‌های کارشناسی جلساتی تشکیل داده‌اند و در جلسات با معاون اول رئیس‌جمهوری طرح‌ها، میزان اعتبارات و زمان مورد نیاز برای به نتیجه رسیدن آنها تعیین شده و در دولت تصویب شد، بودجه و اعتباراتی را در سال جاری و سال آینده اختصاص خواهیم داد تا مصوبات به نتیجه برسند.
وی با اشاره به اینکه در این سفر طرح و پروژه جدیدی تعریف نشده است، بیان کرد: طرح‌های نیمه‌تمام زیادی در استان اردبیل وجود دارد که مردم را رنج می‌دهد و برای به نتیجه رساندن آنها اقدام می‌کنیم زیرا این امر مشکلات بسیاری را رفع می‌کند.

از احداث ۴۰ هزار واحد مسکونی تا تکمیل راه‌آهن
وزیر مسکن و شهرسازی گفت: در استان اردبیل برای گام نخست ساخت ۴۰ هزار واحد مسکونی پیش‌بینی شده است و اگر متقاضی بیشتر شود، به نسبت متقاضیان برای ساخت مسکن اقدام خواهد شد.
رستم قاسمی با اشاره به اینکه در هشتمین سفر استانی رئیس جمهوری مصوبه‌های خوبی در ارتباط با مسکن و حوزه راه تصویب شد، اظهار کرد: بر اساس برنامه رئیس جمهوری مبنی بر ساخت چهار میلیون مسکن در چهار سال و اجرای قانون جهش تولید مسکن، اقدام‌های لازم انجام شده است.
وی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی ساخت چهار هزار واحد مسکونی در استان اردبیل در جریان هشتمین سفر استانی دولت سیزدهم، تشریح کرد: ساخت این واحدها در قالب جهش تولید مورد توجه قرار گرفته است و بر اساس آن ۸۰ هزار واحد مسکونی ساخته می‌شود که ۴۰ هزار واحد در گام اول و مابقی واحدها در مراحل بعدی عملیاتی خواهد شد.
قاسمی درباره عقب ماندگی استان اردبیل از نظر احداث بزرگراه و آزاد راه گفت: اردبیل از نظر احداث بزرگراه جزو استان‌های فقیر کشور به شمار می‌رود اما قرار است سالانه ۵۰ کیلومتر و تا چهار سال آینده ۱۸۰ کیلومتر بزرگراه در این استان احداث شود و در ارتباط با آزادراه هم آمادگی مشارکت با سرمایه‌گذاران وجود دارد.
وی تاکید کرد: عملیات اجرایی پروژه راه‌آهن اردبیل- میانه روند خوبی دارد و پیش‌بینی می‌شود که تا پایان سال آینده به بهره‌برداری ‌برسد.

تکمیل ۱۹ هزار میلیارد ریال پروژه آب و برق
وزیر نیرو گفت: طرح‌های زیادی در حوزه آب، برق و آبفا در استان اردبیل در حال اجرا است و از پاییز ۱۴۰۰ تا بهار سال ۱۴۰۱ پروژه‌هایی به ارزش ۱۹ هزار میلیارد ریال به بهره‌برداری خواهد رسید.
علی‌اکبر محرابیان، به وجود طرح‌های نیمه‌تمام در استان اردبیل اشاره کرد و افزود: در حوزه وزارت نیرو اعتباراتی پیش‌بینی شده است که با تزریق آنها جهش خوبی در پروژه‌های این استان خواهیم داشت.
وی با اشاره به اجرای پروژه‌های سدسازی در استان اردبیل اظهار کرد: زمینه مناسبی برای مهار آب‌های سطحی با بهره‌برداری از سدهای در دست اجرا فراهم خواهد شد.
به گفته وزیر نیرو، از جمله این پروژه‌ها سد عمارت است که در آستانه افتتاح قرار دارد و سد عنبران نیز با تزریق اعتبار تا بهار سال آینده آبگیری خواهد شد.
وی اضافه کرد: از سد عمارت آب شرب برای شهرستان گرمی تخصیص یافته و برای مجتمع آبرسانی روستایی موران هم اعتبار در نظر گرفته شده است.
محرابیان همچنین از تخصیص مبلغ ۳۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل و بهره‌برداری از سد عنبران شهرستان نمین از توابع استان اردبیل در سال جاری خبر داد.
به گفته وی، این اعتبار در ۲ هفته آینده ابلاغ می‌شود و از پیمانکار طرح می‌خواهیم تا طرح را تا پایان امسال به بهره‌برداری برساند.

افتتاح ۳۷ طرح و اختصاص یک‌هزار و۵۰ میلیارد ریال برای توسعه گردشگری
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که از روز پنجشنبه در استان اردبیل حضور یافته بود، در آیین افتتاح ۳۷ طرح میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل با حجم سرمایه‌گذاری نزدیک به یک‌هزار و ۱۶۰ میلیارد ریال شرکت کرد.
افتتاح‌ها شامل پروژه‌های میراثی با سرمایه‌گذاری ۶۰ میلیارد ریال، زیرساخت‌های گردشگری با اعتبار ۸۰ میلیارد ریال و پروژه‌های حوزه صنایع دستی به میزان ۲۰ میلیارد ریال بود.
همچنین پروژه‌های بهسازی و موزه‌ای مجموعه جهانی شیخ صفی‌الدین اردبیلی با اعتبار ۲۰۰ میلیارد ریال و پروژه‌های سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به میزان ۸۰۰ میلیارد ریال از جمله طرح‌هایی بود که به طور رسمی افتتاح شد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این آیین از اختصاص یک هزار و ۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای کمک به اقدام‌های توسعه‌ای در بخش گردشگری این خطه در جریان هشتمین سفر استانی رئیس جمهوری خبر داد.
عزت‌الله ضرغامی تشریح کرد: ۵۰۰ میلیارد ریال از این اعتبار برای پرداخت تسهیلات به سرمایه‌گذاران بخش گردشگری استان اردبیل و ۵۵۰ میلیارد ریال دیگر نیز برای بخش‌های دیگر حوزه میراث فرهنگی و صنایع دستی در نظر گرفته شده است.

تخصیص ۲ هزار میلیارد ریال برای تکمیل تالار شهر
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ۲ هزار میلیارد ریال برای سرعت‌بخشی به اجرای پروژه مجتمع فرهنگی- هنری اردبیل (تالار شهر) در سفر امروز تخصیص یافت.
محمدمهدی اسماعیلی افزود: ایجاد سالن تئاتر، سالن موسیقی و کتابخانه در این مجموعه کم‌نظیر هدیه دولت مردمی به اهالی استان اردبیل خواهد بود.
وی بیان کرد: ۲۰۰ میلیارد ریال نیز برای تکمیل و تجهیز ۶ مجتمع فرهنگی- هنری استان اردبیل به تصویب رسید؛ ضمن اینکه با حمایت رئیس‌جمهوری و معاون اول ریاست جمهوری، چند پروژه مهم برای استان به تصویب رسیده است.

راه‌اندازی منطقه آزاد تجاری تا ۲ ماه آینده
وزیر اقتصاد و دارایی گفت: لایحه منطقه آزاد تجاری- صنعتی اردبیل در دولت، مجلس، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام مراحل قانونی خود را طی کرده و می‌بایست در کمتر از یکی ۲ ماه آینده فعالیت خود را به طور رسمی آغاز کند.
سیداحسان خاندوزی بیان کرد: نقشه‌های این منطقه احتمالا در دولت قبلی تایید شده ولی هنوز به دست ما نرسیده است که این امر در روزهای آتی پیگیری خواهد شد.
وی اضافه کرد: با عملیاتی شدن راه‌اندازی منطقه آزاد تجاری- صنعتی اردبیل، هیات مدیره توانا و متخصص برای آن انتخاب شده و باقی مانده مسائل نیز به سرعت حل و فصل خواهد شد.

افتتاح و کلنگ‌زنی ۹ طرح کشاورزی
چهار طرح احداث مجتمع گلخانه‌ای در جریان سفر رئیس جمهوری به استان اردبیل در آیینی با حضور سیدجواد ساداتی‌نژاد، وزیر جهاد کشاورزی در شهرستان پارس‌آباد مغان به بهره‌برداری رسید.
این طرح‌ها در شهرک گلخانه‌ای یک‌هزار و ۶۰۰ هکتاری مغان از سوی بخش خصوصی در مجموع به مساحت ۱۹/۷ هکتار با صرف یک‌هزار و ۳۴۱ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری و اشتغال ۹۶ نفر احداث شده است.
همچنین چهار طرح دیگر گلخانه‌ای نیز در شهرک گلخانه‌ای مغان به مساحت ۱۶/۳ هکتار با سرمایه‌گذاری یک‌هزار و ۲۴۰ میلیارد ریال و اشتغال ۸۱ نفر کلنگ‌زنی شد.

ایجاد زنجیره توزیع هوشمند محصولات زراعی و باغی
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: توزیع هوشمند محصولات زراعی و باغی در استان‌ها اولویت اصلی این سازمان بوده و تلاش می‌شود این برنامه با هدف تشکیل زنجیره هوشمند تامین، تولید و توزیع محصولات کشاورزی محقق شود.
اسماعیل قادری‌فر در این زمینه اظهار کرد: حمایت از کشاورزان و گذر از کشاورزی سنتی به صنعتی با رویکرد صادرات‌محور و ارتقای وضعیت معیشتی کشاورزان در دستور کار قرار گرفته است.
وی بیان کرد: رسالت اصلی سازمان مرکزی تعاون روستایی، تنظیم‌گری هوشمند بازار محصولات کشاورزی است تا کشاورزان در تولید و عرضه محصولات خود متضرر نشوند و واسطه‌گرهای نامناسب در بازار هم سامان یابد.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی با بیان اینکه واسطه‌گری مشکل اساسی در زنجیره تولید، تامین و توزیع است، افزود: در حالی که کشاورزان با وجود مشکلات تنش آبی، تامین کود، بذر، نهال و سم بهترین و باکیفیت‌ترین محصول را تولید می‌کنند، اما دغدغه‌ فروش محصول در بین آنها وجود دارد.
قادری‌فر راه‌اندازی صنایع تبدیلی و تکمیلی و احداث انبارها را در استان‌ها ضروری دانست و گفت: احیای انبارها، راه‌اندازی صنایع تبدیلی و تکمیلی و هوشمندسازی محصولات کشاورزی در هشتمین سفر استانی رییس جمهوری به تصویب هیات وزیران رسید./ مهر

About Author