۴۸ ساعت با آقای رئیس جمهور!

ساقی آذربایجان/ گزارش: وحید خدادادی

همانطور که در مطالب قبلی هم به آن اشاره شد و مخاطبان عزیزساقی آذربایجان استحضار دارند، ابراهیم رئیسی به همراه تنی چند از معاونین و وزرا روزهای پنجشنبه و جمعه گذشته مهمان تبریزی ها بود. پرداختن به اتفاقات ۴۸ ساعت حضور دولتمردان در استان به جهت اطلاع افکار عمومی از کم و کیف قضیه و رهآورد سفر و مصوبات آن از بدیهی ترین حقوق آنان است.
می توان به جرات مهم ترین دستاورد این سفر را افتتاح پروژه ای دانست که ۲۲ سال از قدمت کلنگ زنی آن می گذشت و اسباب تکدر خاطر اهالی این خطه را فراهم آورده بود. اما همه ما می دانیم که این شروع داستان است و در راستای تکمیل هاب ترانزیتی این افتتاح قدمی مهم اما ناکافی بود. تکمیل هاب ترانزیتی از آن دست موضوعاتی است که به جهت اهمیت، گزارشی جدا و مستقل می طلبد و در روزهای آتی به آن خواهیم پرداخت.
اما در باب دیگر اتفاقات این سفر می توان به تنوع و گستردگی طرح‌ها و پروژه‌های افتتاح شده اشاره کرد. سفری که از چرمشهر مایان آغاز شد و با نشست خبری در استانداری پایان یافت. همین حضور در چرمشهراز نکات جالب و قابل تامل این سفر بود از آن جهت که بازدید از یک واحد صنعتی بدون آن که افتتاحی درکار باشد، در نوع خود محل تردید و سئوال بود.
مقصد بعدی رئیس جمهور بعد از چرمشهر، کارخانه تراکتور سازی و افتتاح خط تولید شرکت خودروسازان دیزلی آذربایجان بود. پروژه صنعتی که به گفته مسئولان این مجموعه با سرمایه‌گذاری ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریالی اجرا شده و برای ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۳۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم اشتغالزایی کرده است.حضور در تراکتور به همین فقره افتتاح خط تولید منتهی نشد و رونمایی از سه محصول دیگر برنامه تراکتورسازان بود. تراکتور شالیزار که اخیرا در رسانه های محلی خبر تولید آن در این مجموعه منتشر شد با حضور رئیس دستگاه اجرایی کشور رونمایی شد. بازدید از مجموعه ماشین سازی مقصد بعدی رئیسی بود و تاکید وی بر احیای واحدهای فرسوده! مادر صنعت کل ایران به تعبیر آقای رئیس جمهور بعد از حوادث تلخی که در یک دهه اخیر دامنگیرش بود، به روند عادی فعالیت برگشته و احیا و تقویت واحدهای صنعتی تبریز از آن دست اقداماتی است که باید در محوریت قرار بگیرد و خوشبختانه دولت هم به این مسئله توجه دارد. حوزه صنعت و تولید از معدود داشته های تبریز در میان همه نداشته هاست! که متاسفانه در سایه اجرای نادرست سیاست های کلی اصل ۴۴ لطمات بعضا جبران ناپذیری خورده و احیای آن ها می تواند به احیای تبریز منجر شود. تبریز نه شرایط گردشگری دارد و نه از دیگر پتانسیل های توسعه سهمی دارد، لذا عنایت ویژه به این حوزه بایستی همواره محور عملکرد آقایان مسئول باشد.
دیدارها و بازدیدهای رئیس جمهور صرفا در حوزه صنعت خلاصه نشد و دیدار با اهالی فرهنگ و طرح تشکیل بنیاد ادبیات ترکی ایرانی در محل مقبره الشعرای تبریز از دیگر موضوعات این سفر بود. هر چند سرنوشت فرهنگستان زبان ترکی که در دوره حسن روحانی به نام بنیاد فرهنگ و ادب آذربایجان به ما قالب شد، تجربه تلخی پیش روی ما قرارداده و پیش پیش مشخص است که اقلا در این فقره بخصوص بنیادهایی از این دست بیشتر جنبه نمایشی دارد و احتمال داده می شود راه به جایی نخواهد برد.
از دیگر مسائل مهمی که نیاز به پرداخت دارد مطالبی است که جنابشان در میان جمعی از فعالان مردمی انقلاب گفتند. در این جلسه از به حاشیه رانده شدن مدیران خسته گفته شد! استان آذربایجان شرقی در طول همه این سال ها و مشخصا در دولت سیزدهم گاه عنان اسب چموش مدیریت را به کسانی سپرده که عاجز از مهار سرکش قدرت و دارای توانایی های مدیریتی هستند. به اصطلاح برخی مدیران استانی اگر به محضر انورشان برنخورد، اینکاره نیستند. رئیس دولت سیزدهم باید مستحضر باشد که اگر بیشترین امکانات و بهترین اقدامات را در راستای حل مشکلات مردم انجام دهد، تا زمانی که مدیریت بر عهده افراد شایسته نباشد، تاثیری خاصی بر نظر مردم نخواهد داشت و همه تلاش ها در این زمینه بیهوده خواهد بود. مدیریت در استان آذربایجان شرقی در میان چهار ضلع قدرت گیر افتاده و مجالی برای تنفس عمیق ندارد.
برخی نمایندگان عملا باج خواهی می کنند و سهم شان از تبلیغاتی که برای پیروزی رئیسی در انتخابات داشتند را مطالبه می کنند و برخی فعالان ستاد انتخاباتی در کنار دو چهره مهم سیاسی که یکی قدرت در سایه استان و دیگری آقای خاص این خطه است، دایره فعالیت و انتخاب را چنان تنگ کرده که استفاده از نیروهای پرتوان برای حل مشکلات و تقویت مدیریت در استان را تقریبا غیرممکن کرده اند واز این رهگذر همین آشی که روی میز است، نصیبتان می شود.
به نظر می رسد اگر دولت قصدی برای کسب رضایت مردم و سامان بخشیدن به اوضاع را دارد بایستی در این رابطه تدبیری بیاندیشد. خود را از حمایت برخی نمایندگان مجلس بی نیاز بداند و اصلح ترین گزینه ها را فارغ از عقاید شخصی و سیاسی و اعتقادی به کار گمارد. آقای رئیس جمهور، البته که برخی مدیران فعلی پشتشان به قدرت های بزرگی گرم است و از این رو کار را به اصطلاح ول کرده اند. خسته نیستند، حوصله کار کردن ندارند! در این مدت هرگاه خواسته ایم ازکیفیت مدیریت استان به جهت عملکرد معاونین و مدیران کل ایرادی بگیریم عمدتا با این سد روبرو شده ایم که فلانی سفارش فرد دیگری است و امکان تغییرش نیست. لذا دولت بایستی عمده تمرکزش بر سامان دادن مدیران و استفاده از اشخاص و مدیران لایق باشد و متولی امر هم یک نفر باشد تا در بزنگاه ها بدانیم باید یقه چه کسی را بگیریم. بهرحال طبق گفته های معاون اجرایی رئیس جمهورکه به فاصله ۲۴ توسط استاندار نیز تایید شد، رقم مصوبات ۱۲ همت است که ریز آن و میزان تحققش طبق خواسته مدیریت ارشد استان از اصحاب رسانه، پیگیری خواهد شد.

About Author