افزایش بسیار نگران کننده شیوع مصرف سیگار در میان نوجوانان

گسترش استعمال سیگار بین جوانان در سال‌های اخیر به یکی از مهمترین چالش‌های نظام سلامت کشور تبدیل شده است و سرمایه های ارزشمند جامعه به نوعی قربانی شرکت‌های مختلف دخانی شده اند.
به گزارش ایرنا، با وجود اینکه هفته بدون دخانیات بدون برنامه های خاص فرهنگی، اجتماعی و آگاه سازی از سوی مراکز و سازمان های متولی همچون دانشگاه علوم پزشکی تبریز سپری شد، اما لزوم آگاه سازی خانواده ها، نسل جدید و جوان و حتی نوجوانان از مضرات و آسیب های جدی حوزه بهداشت و سلامت باید بسیار جدی گرفته شود.
انتخاب شعار” افشای ترفندهای صنایع دخانی؛ برای نسلی عاری از دخانیات” برای هفته یاد شده، نشان دهنده عمق و وسعت فاجعه ای است که در انتظار نسل جوان کشور است و هر گونه غفلت و سهل انگاری در این خصوص می تواند تبعات و آثار بسیار وخیم سلامتی، اجتماعی، فرهنگی و حتی اقتصادی و سیاسی داشته باشد.
بررسی راهکارهای اجرایی شدن قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات در راستای کاهش مصرف دخانیات باید از سوی دولت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نهادهای فرهنگی و مجلس شورای اسلامی باجدیت دنبال شود تا با کنترل مصرف مواد دخانی در بین جوانان و نوجوانان، نسبت به سالم سازی محیط جامعه گام های استوار و محکم تری برداشته شود.
عزم، اراده و مشارکت همگانی با محوریت پیروزی بر ترفندهای صنایع دخانی، اقدامات فرهنگی، هنری و رسانه ای برای روشنگری ترفندهای صنایع دخانی، توجه به آموزش و سواد سلامت خانواده با شناخت ترفندهای صنایع دخانی، آگاه سازی صنوف متعهد و قانون مدار با هدف کاهش فریبندگی و قاچاق محصولات دخانی، لزوم تصویب و اجرای قوانین بازدارنده برای پیشگیری از تبلیغات فریبنده صنایع دخانی، توجه ویژه به ورزش، تفریحات سالم و مراقبت‌های بهداشتی و توسعه و ترویج آموزه‌های دینی می تواند در مسیر سالم سازی جامعه از مصرف بی رویه و رو به رشد محصولات دخانی اثرگذار باشد.

شیوع مصرف دخانیات بین جوانان و نوجوانان نگران کننده است

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز و رییس مرکز بهداشت آذربایجان شرقی با اشاره به شعار سازمان بهداشت جهانی و شعار ملی مبنی بر افشای ترفندهای صنایع دخانی، یادآور شد: متاسفانه در سال های اخیر شاهد افزایش بسیار نگران کننده و روز افزون شیوع مصرف سیگار در بین افراد جامعه به خصوص جوانان، دختران و نوجوانان هستیم.
دکتر احمد کوشا با ابراز نگرانی از تهدیدات مصرف دخانیات در جامعه، کاهش سن شیوع مصرف دخانیات (سیگار و قلیان) و عرضه و استعمال دخانیات در رستوران ها و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی را از جمله این تهدیدات برشمرد که در صورت بی توجهی آثار زیانبار آن طی سال های آینده نظام سلامت را درگیر خواهد کرد.
وی اظهار کرد: برای مقابله با این تهدیدات عزم جدی و همکاری همه دستگاه های ذیربط بهداشتی، سیاسی و فرهنگی ضروری است و باید توجه داشت مضرات جبران‌ناپذیر دخانیات به عنوان مهم ترین عامل خطر بیماری های غیر واگیر و سرطان ها روز به روز کشور را به مرحله بحران نزدیک تر می کند.
کوشا اهمیت آگاهی‌بخشی عمومی و به ویژه نسل جوان در برابر تاکتیک‌های فریبنده صنعت دخانیات را مورد تاکید قرار داد و اضافه کرد: باید راهکارهای مناسب و قوی برای اجرایی شدن مطلوب قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات با مشارکت کلیه دستگاههای ذیربط تصویب شود.
وی هم‌افزایی و همکاری و مشارکت تمامی ارگان‌ها و سازمان‌های ذیربط در راستای تحقق جامعه‌ای عاری از دخانیات و حفاظت از سلامت نسل آینده را مورد اشاره قرار داد و بر ضرورت لزوم همکاری و مشارکت بین بخشی در مسائل بهداشتی و سلامتی تاکید کرد.
کوشا همکاری و تعامل نزدیک بین مراکز درمانی و بهداشتی با رسانه ها برای آگاه سازی از مضرات مصرف دخانیات را مورد تاکید قرار داد و گفت: بدون آگاهی دهی، اطلاع رسانی و توجیه عملی مردم به ویژه جوانان و نوجوانان نمی توان در این مسیر موفق شد و این هدف جز با همکاری رسانه ای محقق نمی شود

About Author