تداوم حملات زنجیره‌ای گازی به مدارس

امروز در برخی شهرهای کشور از جمله اهواز، شیراز، ارومیه، اصفهان، بندرعباس، زنجان، تبریز، گنبد کاووس و … تعدادی از دانش آموزان و دانشجویان مسموم شده و برخی از آنها به بیمارستان منتقل شده اند.

در حالی که با گذشت بیش از سه ماه از آغاز مسمومیت دانش‌آموزان و دانشجویان امروز نیز در بسیاری از مدارس کشور، دانش‌آموزان بخاطر حملات گازی مسموم شده و راهی بیمارستان شده‌اند، دولت نه تنها علت اصلی را نیافته و کسی را در این خصوص بازداشت نکرده بلکه این حملات را جوسازی رسانه‌ای و کار طراحان “شعار زن، زندگی، آزادی” می‌داند.  وزارت کشور هم که مسئول بررسی این حوادث شده از یافتن “نمونه‌های مشكوكی” خبر داده اما درباره این نمونه‌ها توضیح بیشتری نداده است.

امروز در برخی شهرهای کشور از جمله اهواز، شیراز، ارومیه، ایلام، خرم آباد، یزد، بندرعباس، یاسوج، مشهد و نیشابور، اصفهان، تبریز، اسفراین، زنجان، گنبد کاووس و … تعدادی از دانش‌آموزان و دانشجویان مسموم شده و برخی از آنها به بیمارستان منتقل شده‌اند.

وزیر آموزش و پرورش نیز که پیشتر این حوادث را بسیار کم‌اهمیت و ناشی از فضاسازی رسانه‌ای “دشمنان” دانسته بود، بالاخره بعد از چندین ماه از خانواده‌های دانش‌آموزان عذرخواهی کرد.

مصطفی بابایی رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش نیز در پاسخ به این سوال که «آیا امکان غیرحضوری شدن مدارس تا پایان سال ۱۴۰۱ وجود دارد»، اظهار کرد: فعلا تصمیمی در این زمینه گرفته نشده است.

معاون وزیر کشور نیز ادعا کرد که “طراحان مسمومیت‌ها همان طراحان شعار زن، زندگی و آزادی هستند.”

در مجلس نیز امروز بین برخی نمایندگان مجلس بر سر مسمومیت زنجیره‌ای دانش‌آموزان و دانشجویان جدال لفظی درگرفت.

در حالی که نظری، نماینده خلخال قصد بیان تذکری در خصوص مسمومیت تعدادی از دانش‌آموزان در خلخال را داشت، کریمی قدوسی نماینده مشهد قصد ممانعت از بیان تذکر او را داشت که همین موضوع باعث شد برای دقایقی جو مجلس متشنج شود.

اعضای کارگروه ویژه بررسی علل مسمومیت دانش آموزان انتخاب شدند

روح الله متفکر آزاد نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگو با خبرگزاری فارس، گفت: کارگروه بررسی مسمومیت دانش‌آموزان در روز‌ها و هفته‌های اخیر در مجلس تشکیل شد.  اعضای این کارگروه امروز مشخص شدند و بر این اساس بنده و آقای محمد وحیدی از کمیسیون آموزش، خانم زهرا شیخی، آقایان سید مرتضی خاتمی و محمدرضا ابراهیمی از کمیسیون بهداشت و درمان، آصفری و کاظمی از کمیسیون شورا‌ها و همتی و کریمی قدوسی از کمیسیون امنیت ملی مجلس به عنوان اعضای این کارگروه انتخاب شدند.ریاست این کارگروه برعهده سیدحمیدرضا کاظمی و نایب رئیس آن جواد کریمی قدوسی و سخنگو خانم زهرا شیخی مبارکه است.

مسمومیت دانش‌آموزان نوعی ترور بیولوژیک است

محمدحسن آصفری، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها نیز در گفت‌وگو با ایلنا در پاسخ به این سوال که «با توجه به مسئولیت بررسی مساله مسمومیت‌های اخیر دانش‌آموزان در وزارت کشور از سوی رئیس‌جمهور آیا کمیسیون جلسه‌ای با وزیر داشته یا خواهد داشت؟»، گفت: قرار است که کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی کار رسیدگی به مساله مسمومیت‌ها را دنبال کند، جلسه‌ای هم پیش از این با حضور وزرای بهداشت و آموزش و پرورش و همچنین با حضور دستگاه‌های امنیتی و انتظامی از فراجا، وزارت اطلاعات و دستگاه‌های دیگر برگزار شده است. مساله مسمومیت دانش‌آموزان امری نیست که مجلس، دولت و قوه قضاییه بخواهند از آن کوتاه بیایند یا نسبت به آن کم‌توجهی کنند. این مساله باید به طور جد دنبال شود، به نظر من این موضوع یک ترور بیولوژیک است که باید پیگیری‌ها با جدیت انجام شود. سازمان پدافند غیرعامل هم حتی در این مساله باید پاسخگو باشد، با این اعتبارات و بودجه‌ای که در اختیار سازمان پدافند غیرعامل است باید این مساله را رسیدگی و دنبال کنند که ما از این مسیرها آسیب‌پذیر نباشیم.  در حال حاضر مردم بسیار دل‌نگران هستند، به ویژه خانواده‌هایی که دانش‌آموز دارند و ما باید با جدیت این موضوع را بررسی کنیم تا ابعاد آن روشن شود.

سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور نیز در یادداشتی در خصوص رخداد‌های اخیر در مدارس نوشت است: از روز نخستی که خبر مسمومیت برخی از دانش‌آموزان عزیزمان در قم اعلام شد علی رغم اینکه اساساً این رخداد در لایه ایمنی و امنیت زیستی روی داده بود تیم‌های ویژه سازمان پدافند غیرعامل کشور بر سر صحنه حاضر شدند و در همکاری با دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی نسبت به نمونه برداری از محیط و انجام تست‌های مختلف از دانش‌آموزان و… مبادرت کردند. دانش آموزان علائم بالینی مثل سرگیجه و سردرد داشتند، اما هیچیک از تیم‌ها نتوانستند در آن مقطع سرنخ قابل تأییدی از عامل مسمومیت پیدا کنند و چند نمونه‌هایی هم که به دست آمد قطعیت لازم را نداشت. اما جریان معاند به تدریج سوار بر این غائله شد و تلاش کرد تا با دامن زدن به هراس اجتماعی از طریق فضای رسانه‌ای و همچنین مشابه‌سازی مسمومیت‌ها در سایر شهر‌ها از آب گل آلود ماهی بگیرد.آنچه که امروز در برخی مدارس رخ می‌دهد ناشی از مداخله مستقیم جریان نفاق و معاندین کشور است که تلاش دارند با گشودن جبهه جدیدی از جنگ ترکیبی فشار‌ها را علیه دولت و ملت با برچسب نقض حقوق بشر تشدید کنند. سناریو خبیثانه‌ای است. مسموم کردن دختران دانش‌آموز فقط از دست همان گروهکی بر می‌آید که پیشتر دستش به خون هفده هزار نفر از مردم ایران آغشته است. البته که این گروهک بدون اجازه از اربابان آمریکایی خود قدم از قدم بر نمی‌دارند.اما اکنون چه می‌شود و چه باید بکنیم؟ این اطمینان خاطر را به همه مردم عزیز ایران می‌دهیم که دستگیری و مقابله با عاملین حوادث اخیر در دستور کار نخست همه دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی کشور است و قطعاً شبکه نفاق به زودی رسوا می‌شود و به سزای عمل ننگین خود می‌رسد.قطعاً این زمستان به پایان می‌رساند و روسیاهی آن به چهره بدخواهان ملت خواهد نشست.

گفتنی است که دیروز نیز تجمعاتی در اعتراض به مسمومیت دانش‌آموزان در برخی نقاط کشور برگزار شد. همچنین تصاویری از بازداشت برخی شهروندان منتشر شده بود.

در حالی که شایعات و گمانه‌زنی‌های مختلفی درخصوص عوامل این حوادث در فضای مجازی و افکار عمومی دست به دست می شود، با این حال مردم هنوز منتظر نتیجه بررسی دستگاه‌های مسئول در این خصوص هستند.

عباس عبدی، تحلیلگر مسائل سیاسی نیز در توئیتی درباره مسمومیت دانش‌اموزان نوشت: باتوجه به اخبار منتشره از مدارس کشور، تنها راه برای کشف حقیقت، مجاز بودن خبرنگاران رسانه‌ها برای حضور در مدارسی که دچار مشکل می‌شوند و گفتگوی آزاد با همه افراد شامل دانش‌آموزان، اولیای آنان و مدرسه، کادر پزشکی … و تهیه و انتشار اخبار آن است. راه دیگری برای عبور از این بحران ندارید.

 

About Author