خاگینه یکی از غذاهای پرطرفدار استان آذربایجان شرقی است. .
از گذشته تا به امروز به عنوان دسر بعد از غذا سرو میشود. طبیعت گرم این غذا و استفاده از شیره و شربت ها و انواع مغزها مثل گردو، پسته و بلوط آن را به یکی از غذاهای مقوی دوست داشتنی تبدیل کرده است.
استفاده از گردو در پخت خاگینه امری متداول است اما تا به حال از بلوط استفاده کرده اید؟؟
بلوط یا پالئت مواد اصلی تشکیل دهنده خاگینه بلوط است که فقط در خسروشاه تهیه میشود و به نام خسروشاه نیز ثبت ملی شده است. پخت این خاگینه زحمات زیادی دارد. بانوان خسروشاهی ابتدا بلوط های سفت و سخت را می شکنند و بعد از پخت آن را خشک کرده و چرخ میکنند. سپس با سایر مواد خاگینه مخلوط کرده و بعد از پخت نهایی با شربت قوام آمده آن را آماده سرو میکنند.
در مهمانی های مخصوص سرو خاگینه بلوط از واجبات است. طعم شیرین و دلنشین آن در کنار خواص بی نظیر پالئت قیقاناغی را دلپذیر کرده است.
پالئت قیقاناغی یا خاگینه بلوط در سال ۹۸ به همت کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و حقوقی شورای اسلامی شهر در فهرست آثار ناملموس به نام خسروشاه ثبت ملی شد.

About Author