کمیته ساماندهی سیب در آذربایجان غربی ایجاد شود

استاندار آذربایجان‌غربی گفت: مشکلات صادرات سیب استان احصا شود.
به گزارش ساقی آذربایجان محمدصادق معتمدیان در جلسه بررسی مسائل و مشکلات سیب استان، با اشاره به ایجاد کمیته ساماندهی سیب در استان، اظهار کرد: با توجه به نقش مهم این محصول در کسب درآمد برای باغداران استان، باید کمیته‌ای متشکل از دستگاه‌های دولتی و بخش خصوصی در راستای هم‌اندیشی در ارتباط با سیب تولید شده در استان ایجاد شود.
وی توسعه صادرات سیب را یکی از سیاست‌های مهم دولت در استان دانست و خاطر نشان کرد: باید در این راستا مشکلات احصا شده و پیشنهادات توسط کارشناسان با توجه به شرایط استان ارائه و به نتیجه برسد و همچنین توسعه صنایع بسته‌بندی و سورتینگ به‌عنوان یکی از ظرفیت‌های استان مدنظر قرار گیرد.
وی بر استفاده از توان و ظرفیت سرمایه‌گذاران استانی، نهادهای انقلابی و هلدینگ‌های خصوصی تأکید کرد و گفت: تلاش می‌کنیم تا آذربایجان‌غربی به‌عنوان قطب نخست سیب در کشور نقش‌آفرینی کند ازاین‌رو انتظار می‌رود تمامی دستگاه‌ها برای رفع مشکلات باغ‌داران بسیج شوند.
استاندار آذربایجان‌غربی افزایش اختیارات استانداری برای انجام صادرات از طریق گمرکات را عنوان کرد و گفت: دست‌اندازهایی که توسط برخی از بخشنامه‌ها و مصوبات بر سر راه قرار دارد باید مرتفع شوند.
معتمدیان با تأکید بر خدمات‌دهی بانک‌ها در داخل استان به‌ویژه در بخش کشاورزی، بیان کرد: بانک‌ها مصارف و منابع خود را تهیه و اعلام کنند چرا که مصارف باید در داخل استان و بر اساس اولویت‌بندی صوت گیرد.
وی تأکید کرد: با توجه به زیرساخت‌های استانی، آذربایجان‌غربی به‌عنوان هاب اقتصادی منطقه معرفی شود و این موضوع به نوبه خود می‌تواند سبب توسعه صادرات و ارزآوری برای کشور شود.
استاندار تصریح کرد: خرید تضمینی سیب از دهم آبان‌ماه انجام گرفته و بر اساس گزارش‌ها تمامی سیب‌ها از باغ‌داران خریداری شده است و سیب‌هایی تلنبار شده در کنار جاده‌ها مربوط به واسطه‌ها و دلالان است که به دنبال افزایش قیمت و سود خود هستند.
خواستار نقش‌آفرینی رسانه‌ها در انعکاس اخبار مثبت از سطح استان به‌ویژه بحث سیب شد و گفت: موضوع تلنبار سیب در کنار جاده‌ها و انعکاس اخبار و تصاویر مربوط به آن در حالی صورت می‌گیرد که سرنوشت بیش‌از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن سیب تعیین تکلیف شده است ازاین‌رو رو انتظار می‌رود مطالب و اخبار امیدبخش نیز به مردم منعکس شوند.
وی یادآور شد: ۹۲ درصد از سیب استان برای مصارف و صادرات است و تنها ۸ درصد تحت عنوان سیب صنعتی یا زیردرختی هستند.

About Author