درباره مشکل نان در تبریز

ساقی آذربایجان/ م. نویدی از تبریز

چند ماهی است که در مقابل بضی از نانوایی ها صف های طولانی به چشم می خورد برای دریافت نان. علت این کار میزان سهمیه آرد نمی باشد. علت صف های طولانی در مقابل بعضی از نانوایی ها چهار چیز است: یک آهسته کار کردن عمدی نان پزها یعنی چنان وانمود شود که سهمیه آرد کم است در حقیقت سهمیه آرد کم نیست که هیچ خیلی زیاد هم است چون در همان موقع که صف های طولانی در مقابل مغازه نانواها مشکل شده ،کیسه های آرد تا زیر سقف نانوا انباشته است .دوم سنتی بودن پخت و پز نان در تبریز میباشد. در واقع وضع نان پزها در تبریز با ۱۵۰ سال قبل هیچگونه فرقی نکرده است تنها فرق این است که قبلا با هیزم نان پخت و پز می شداکنون با گاز میباشد مانند ۱۵۰ و ۲۰۰ سال پیش آقای شاطر یک دانه یک دانه در حدود ۳۰ عدد نان روی تنو می چیند تا آماده شود آن ۳۰ عدد حداقل یک ربع طول می کشد و باعث ازدحام دریافت کنندگان نان میشود برای مثال اگر سهمیه آرد دو برابر که هیچ اگر ۳ برابر هم بشود وضع نان همین است و بسیاری از مردم که تقریبا اوایل هر روز مراجعه میکنند برای تهیه نان روزانه باید بیرون مغازه نانوا زیر برف و باران،سر پا یا نشسته و یا حداقل یک ساعت روی زمین مقابل مغازه نانوا بنشیند تا نوبت به او برسد سوم تقریبا مجانی بودن آرد نان میباشد. چهارم نبود نظارت واقعی میباشد در ایران اسلامی علی الخصوص بعد از انقلاب اسلامی این همه پیشرفت علمی و صنعتی کجا بکار گرفته می شود؟

About Author